Новоспечений глава уряду Денис Шмигаль озвучив своє ставлення до ринку землі.

В ефірі ток-шоу "Право на владу" новий прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на питання екс-прем’єрки та голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, чи зупинить він "те свавілля, яке відбувається в парламенті" щодо відкриття ринку землі.

"Я - прихильник ринкової економіки, а не радянської моделі. Ринок землі існує в усьому світі... Кожен українець має мати право по ринковій ціні, а не за копійки продати свою землю, яка йому належить на правах приватної власності. Це законне право кожного українця, так само, як право продати свою квартиру, свій автомобіль", - заявив Денис Шмигаль.

"Земля це не квартира і не автомобіль", - заперечила прем'єру Тимошенко.

Денис Шмигаль і Юлія Тимошенко в ефірі програми "Право на владу", скрін
Денис Шмигаль і Юлія Тимошенко в ефірі програми "Право на владу", скрін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Юлія Тимошенко підкреслила, що українець, який захоче продати свою землю, має мати право продати її державі, а не спекулянтам, посередникам і глобальним гравцям.

На що їй Шмигаль відповів, що це питання дискусії в парламенті.

"Немає дискусії в парламенті, я Вас просто інформую, що в парламенті дискусії немає. Є підготовлений за межами парламенту законопроект абсолютно спекулятивними фінансовими групами, нав'язали це парламенту... В цьому законі закладено, що іноземні банки будуть мати право володіти українською сільськогосподарською землею без обмежень у кількості через заставу. Практично ми один раз і на все життя продаємо українську землю і залишаємось без прибутку, без якісних продуктів харчування, без фермерства, без нічого".

Потрібно зупинити розгляд цього закону і, базуючись на світовому досвіді, розробити модель існування аграрного сектору країни, зазначила Тимошенко.

"І це буде перший сигнал, який дасть Україні зрозуміти, що ми не тільки прізвища поміняли, а що ми отримали професіоналів в уряді", - уклала Юлія Володимирівна.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, новий прем'єр Шмигаль назвав коронавірус головною проблемою України

Як повідомляв портал Знай.ua, монобільшість Верховної Ради за поданням президента Володимира Зеленського обрала новим главою уряду Дениса Шмигаля.

Також Знай.ua писав, Зеленський сказав своє сакральне ″до побачення″ Рябошапці