Новий прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на сторінці в Facebook уточнив свої слова про подачу води в Крим, які прозвучали в ефірі ток-шоу "Право на владу". Справа в тому, що в програмі він висловив бажання пустити воду в окупований Росією Крим для українських громадян, які там живуть. Однак, Україна зараз не має можливості це зробити до деокупації півострова.

Шмигаль вважає, що українська держава має піклується про своїх громадян на окупованій території. Але в цей же час, якщо пустити воду в Крим, то її неможливо буде відокремити для простих людей, щоб вона не потрапляла до російським військовим.

Скріншот поста Шмигаля
Скріншот поста Шмигаля

"Формат ток-шоу не найкращий, щоб обговорювати складні питання. Наприклад, питання подачі води в Крим. У черговий раз хочу підкреслити, що уряд не забуває про українців, які живуть на території тимчасово окупованого українського Криму. Ми хочемо допомагати цим людям. Ми хочемо, щоб вони відчували, що ми піклуємося про них", - написав прем'єр.

Він також зазначив, що зараз немає технічних можливостей поділити воду так, щоб вона пішла до простих українців, але не потрапила до окупантів. За словами Шмигаля, ця теза загубився в обговореннях в студії. "Позиція залишається незмінною: ми хотіли б подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної можливості робити це до деокупації півострова і повернення його до складу України", – написав Шмигаль.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Зеленського назвали несподівану заміну Гончаруку, хто посуне прем'єра.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Владислав Скальський, Денис Шмигаль і Андрій Прокопенко увійшли в трійку кращих губернаторів України.

Також портал "Знай.ua" писав, що Рада призначила нового міністра громад і територій Дениса Шмигаля, що про нього відомо.