Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль роздав завдання міністрам свого уряду – вони повинні розробити програму примусової госпіталізації для людей, які заражені коронавірусом, а також буде розглянуто питання про заборону експорту засобів індивідуального захисту. Про це повідомляє сайт strana.ua, у розпорядженні якого з'явилися відповідні документи розпоряджень прем'єра.

Так, стало відомо, що Міністерство економіки Шмигаль доручив переглянути держрезерв, у плані забезпечення українців засобами індивідуального захисту з урахуванням потреби на три місяці. На черговому засіданні уряду повинні розглянути проект постанови. Мінекономіки, міністри фінансів Ігор Уманський та охорони здоров'я Ілля Ємець повинні розв'язувати питання виділення додаткових коштів у держрезерв, щоб повністю забезпечити населення масками. Зробити це вони повинні вже до 11 березня.

Денис Шмигаль, скрін з відео
Денис Шмигаль, скрін з відео

Голова української митниці Максим Нефьодов до ранку 10 березня за дорученням прем'єра зобов'язаний подати в Кабмін інформацію про помісячних обсягах експорту коштів індивідуальної захисту населення за останні пів року. Також Мінекономіки доручено підготувати інформацію про український виробниках масок і їх виробничих потужностях. Мінекономіки, голова МОЗ Ілля Ємець, голова МВС Арсен Аваков і міністр оборони Андрій Таран повинні разом з виробниками засобів захисту повинні обговорити перспективи забезпечення українців масками. Після цього обговорення за тиждень вони повинні подати в Кабмін пропозиції, в тому числі щодо доцільності обмеження експорту засобів індивідуального захисту.

Голова Антимономольного комітету Юрій Тереньев повинен зробити все, щоб виконувався закон про економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів під час роздрібної торгівлі засобами захисту. Глава МОЗ Ілля Ємець повинен розробити комунікаційну програму, алгоритм дій при виявленні коронавіруса і повідомити його місцевій владі. Також він повинен до 12 березня запропонувати кандидатуру першого заступника міністра охорони здоров'я – головного державного санлікаря. Також до 12 березня він повинен опрацювати питання щодо створення мережі центрів по контролю і профілактиці хвороб.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Денис Шмигаль - фото Знай.ua
Денис Шмигаль - фото Знай.ua

Ємець і Уманський так само змушені знайти гроші для придбання лабцентрами виробів медпризначення, засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів, а також тест-систем для визначення коронавіруса. Чиновники регіональних адміністрацій повинні будуть взяти участь в засіданні держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 березня і визначити необхідну кількість установ для проведення обсервації. Також Шмигаль доручив передбачити можливості для огляду всіх громадян, які прибувають і забезпечити пункти пропуску прикордонниками та медиками. Крім того, в таких пунктах повинні забезпечити чергування реанімаційних і медавтомобилей.

Міністру Криклію доручено знайти гроші на закупівлю безконтактних термометрів для "Борисполя". Також Шмигаль розпорядився розробити програму примусової госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, які не хочуть їхати в лікарню і намагаються уникнути карантину.

Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua
Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua

Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua
Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua

Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua
Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua

Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua
Розпорядження Шмигаля, фото - strana.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Зеленського назвали несподівану заміну Гончаруку, хто посуне прем'єра.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Владислав Скальський, Денис Шмигаль і Андрій Прокопенко увійшли в трійку кращих губернаторів України.

Також портал "Знай.ua" писав, що Рада призначила нового міністра громад і територій Дениса Шмигаля, що про нього відомо.