Незважаючи на запроваджений карантин в Україні та на обіцянки авіакомпаній закрити авіасполучення з Італією, в якій епідемія коронавірусу набирає все більші оберти, українські літаки продовжують здійснювати рейси в цю країну.

Так, у четвер, 12 березня, стало відомо, що до Києва з Мілану прилетів літак, напакований хворими іноземцями. Про це йшла мова у програмі ″Право на владу″. Президент авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне в ефіру програми заявив, що цей же літак наступного дня знову відправиться у рейс до Італії.

Ведуча Наталія Мосейчук запитала директора МАУ, чи планує авіакомпанія обмежити авіасполучення з Італією.

На що Євгеній Дихне відповів, що компанія втрачає величезні гроші через обмеження і натякнув, що держава мала б якось компенсувати втрати, як, до прикладу, робить Ізраїль.

″Сьогодні ті умови, в яких ми знаходимось, є умовами для обмеження рухомості населення. А вся транпортна галузь живе за рахунок рухомого населення і всі роки ми старалися провокувати рухомість населення. Зараз вона обмежена. Тому транспортна галузь в цілому і авіація в першу чергу, вона дуже чутлива до всіх коливань, які відбуваються в обмеженні рухомості. Звичайно ж, ми хочемо, щоб хвиля коронавірусу як можна швидше прийшла до завершення, щоб ми розуміли якісь прогнозні терміни. Тому що сьогодні, я вважаю, всі учасники ринку повинні мати діалог з державою про те, як ми переживемо цей період, яку допомогу ми можемо отримати. Я, до речі, вдячний за зустріч в міністерстві інфраструктури Владиславу Криклію, тому що були зібрані всі українські авіакомпанії і ми відкрито говорили про наші проблеми. Надіюсь, що це не буде лише розмовою і ми побачимо подальші дії міністерства інфраструктури, уряду і якісь кроки на допомогу ринку, для того, щоб пережити цей важкий час″ - сказав Дихне.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

З подальшої розмови в ефірі стало зрозуміло, що рейси до Італії ще будуть продовжуватися якийсь час.

Зокрема, міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що рейси до Італії МАУ здійснює для того, щоб повернути українців.

На запитання Мосейчук, чи Україна якось планує урізати сполучення між країнами, Криклій відповів:

″Воно фактично вже урізається. Тому що, щодо авіасполучення з Італією, це рейси, які фактично МАУ відпрацьовує, на повернення українців, тобто це не розвиток туризму, це повернення українців, бо нам всеодно потрібно їх забирати. Іран, Китайська народна республіка і я думаю, що вже останні рейси по Італії завершаться — і фактично в нас буде обмежено по цих напрямках рух″.

Однак, не було названо якихось конкретних дат.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Борисполі приземлився напакований хворими іноземцями літак

Як повідомляв портал Знай.ua, у двох українців виявили смертельний коронавірус

Також Знай.ua писав, ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальною пандемією.