З кожним місяцем цьогорічні місцеві вибори, що мають відбутися восени, стають все ближчими. Ще з початку року мешканці Києва активно обговорюють потенційних претендентів на посаду мера Києва, які у жовтні змагатимуться за цю посаду. Перелік "найтоповіших" кандидатів на сьогодні експерти озвучили в рамках презентації результатів соціологічного дослідження "Зміни електоральних уподобань киян", що відбулася 13 березня. Подробиці дізнавався Знай.ua.

Соціологи озвучили результати нових опитувань
Соціологи озвучили результати нових опитувань

Опитування, проведене представниками ГО "Центр суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ"" 1-2 березня серед жителів столиці, було спрямоване на виявлення актуальних рейтингів вірогідних кандидатів на посаду Київського міського голови на місцевих виборах 2020 року.

"Якби вибори відбулися у найближчу неділю, Віталій Кличко від партії "Удар" міг би розраховувати на 26, 4% голосів. Андрій Пальчевський, якого ми поки що позиціонуємо як самовисуванця, набрав 22, 4 %. Далі із суттєвим відривом іде Микола Томенко із результатом у 10, 7 %. Потім – Сергій Притула, потенційний висуванець від партії "Голос" із кількістю у 8, 1 %. І на 5 місці – поки що висуванець Олександр Омельченко, але який, швидше за все, буде висуватися від партії "Єдність" із показником у 5,4%", – повідомляє директор Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ", кандидат наук з державного управління Юрій Лагутов.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як підкреслили експерти, починаючи з осені минулого року спостерігається зниження рейтингів Віталія Кличка. Аналогічна ситуація і в оцінюванні рівня роботи міського голови: 37,1 % киян поставили Віталію Кличку найнижчу оцінку у 1-2 бали, 31,2 % - задовільну оцінку у 3 бали, у той час як 5 балів поставили лише 4, 5 %.

Падіння рейтингу діючого мера Києва експерти пов'язують із шаленими комунальними тарифами, які кияни вимушені сплачувати, попри ствердження про їхнє зменшення. До цього додається і низка невирішених проблем в столиці – як пробки на Троєщину, масові прориви комунікацій, шалена кількість забудов.

Пальчевський – реальний конкурент Кличку

Справжній рекорд в результатах встановив відомий український телеведучий, бізнесмен та політичний експерт Андрій Пальчевський – він єдиний у списку із таким значним стрибком вперед.

Андрій Пальчевський, фото: 24 канал
Андрій Пальчевський, фото: 24 канал

Варто зазначити, що дана тенденція спостерігається ще з осені 2019 року - починаючи з листопада, Андрій Пальчевський впевнено наздоганяє лідера “перегонів”. І буквально щомісяця його кандидатура збирає все більшу кількість голосів.

"Рівень рейтингу Андрія Пальчевського впевнено зростає - він посідає 2 місце із незначним відривом всього у кілька відсотків. Він має усі шанси претендувати на "крісло" мера", – відзначає політичний консультант, експерт Українського інституту аналізу і менеджменту політики Микола Спірідонов.

Андрій Пальчевський, скріншот з відео
Андрій Пальчевський, скріншот з відео

Фактично, до вирішального голосування на виборах нового Київського міського голови залишається близько 7 місяців. Тож у жителів столиці ще є час, аби гідно оцінити діяльність майбутніх кандидатів та прийняти виважене рішення.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.