Карантин, запроваджений через коронавірус, відразився на бізнесі. Сьогодні тисячі підприємців ламають голову над тим, як оплачувати оренду, чим платити зарплати персоналу, чи може взагалі всіх звільнити.

Український бізнесмен, народний депутата Андрій Холодов сказав, що повинна зробити влада, щоб допомогти бізнесу пережити вкрай важкі часи. Про це експерт написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ніхто не очікував такої пандемії коронавируса. Що може зробити влада? Знизити податки для бізнесу", - констатує Холодов.

За словами експерта, він уже подав до Комітету з питань податкової політики пропозиції про звільнення від оплати податків, зниження податкових ставок та інші пільги для бізнесу на час карантинів і економічного спаду.

"Пропоную тимчасово:
- частково скасувати або знизити ПДФО;
- скасувати військовий збір;
- звільнити від єдиного податку підприємців на 1 і 2 групи, знизити ставку для 3 групи.
- знизити ставку ЄСВ для тих, хто на загальній системі оподаткування і 3 групи єдиного податку, скасувати ЄСВ для 1 і 2 груп ЄП.
- знизити податок на прибуток для компаній на 25%
- звільнити від земельного податку та податку на нерухомість юросіб;
- ввести касовий метод визнання ПДВ-зобов'язань і податкового кредиту", виклав свої пропозиції експерт.

Холодов зазначив, що ці пропозиції зараз розглядає Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради.

КАК ПОМОЧЬ БИЗНЕСУ ВО ВРЕМЯ ПАНДЕМИИ КОРОНАВИРУСА? Тысячи предпринимателей сейчас ломают голову над тем, как оплачивать...

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Geplaatst door Андрій Холодов op Maandag 16 maart 2020

Також Знай.ua писав, у Чернівецькій області зафіксовано нові випадки зараження коронавірусом. В Україні підтвердили ще два випадки зараження небезпечною інфекцією