З'явився повний перелік заходів, які президент Володимир Зеленський повинен озвучити на засіданні Кабінету міністрів у понеділок, 16 березня. Про це повідомляє Telegram-канал Klymenko Time.

Президент закликає уряд:

1. З 00:01 17 березня заборонити приймати відвідувачів закладам культури, ТРЦ, ресторанам, кафе, фітнес-центрам, іншим закладам харчування, розваг. Ресторани і кафе зможуть доставляти їжу додому.

2. З 12:00 18 березня заборонити залізничний, авіа-, автобусний міжміське і міжобласне сполучення. Заборонити роботу метрополітенів. Пасажирські сполучення - до 10 людей у маршрутних таксі і до 20 людей - в тролейбусах, автобусах, вагонах, трамваях.

3. Провести переговори з МВФ та іншими міжнародними партнерами для подолання наслідків коронавіруса.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

4. Президент очікує від Нацбанку, Мінфіну і всіх банків програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесу і концепцію податкових змін. Громадяни з пенсією менше 5 тис. гривень отримають доплату 1 тис. гривень.

5. У Чернівецькій та Житомирській областях ввести режим надзвичайної ситуації з 17 березня.

6. Тимчасово заборонити планові заходи та планові операції, дозволяються тільки термінові і невідкладні заходи. Підготувати і перепрофілювати медустанови для прийому та лікування інфікованих у важкому стані. Розробити механізм доставки ліків "Укрпоштою" для людей похилого віку.

7. Заборонити масові мерпориятия за участю більше 10 людей, включаючи обряди і церемонії. Лідерів усіх церков президент просить з розумінням поставитися до ситуації.

8. Обмежити експорт продуктів харчування за визначеним Кабміном списком.

9. Забезпечити безперебійну роботу продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, АЗС, аптек, банків, страхових компаній. І всіх підприємств критичної інфраструктури державної та комунальної власності та вантажного транспорту. Роботу повинні продовжити всі без винятку державні органи, заклади охорони здоров'я і правоохоронні органи. Зміна плану роботи Верховної Ради неприпустима в ситуації світової пандемії та глобальної фінансової кризи.

скріншот з Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський закликав Кабінет міністрів посилити карантин по всій країні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський терміново видав указ про створення Координаційної ради щодо протидії розповсюдженню коронавірусу.

Також портал Знай.uа писав, що українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу.