Варто нагадати нашим читачам, що Кабінет міністрів України через пандемію коронавірусу у світі з 12 березня 2020 року ввів в країні загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ.

коронавірусний карантин, фото: EPA-EFE/Mykola Tys
коронавірусний карантин, фото: EPA-EFE/Mykola Tys

Що передбачає карантин:

-закриття навчальних закладів;

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

-заборона масових зібрань більше 200 людей (це стосується і спортивних заходів, які можуть відбуватися без глядачів, і культурних заходів);

-повне закриття авіа-, авто- та залізничного сполучення з закордоном;

-заборона на в'їзд іноземцям.

В першу чергу карантин було введено у всіх навчальних закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічного), професійного предвысшего, вищої, післядипломної освіти. Проте терміни карантину можуть змінитися в залежності від епідемічної ситуації в Україні.

"Укрзалізниця" заявила, що міжнародне пасажирське залізничне сполучення припиняється з 00:00 годин 17 березня на період карантину. Внутрішнє залізничне пасажирське сполучення зараз здійснюється в штатному режимі згідно з графіком. Міжнародні залізничні вантажні перевезення, згідно з рішенням уряду, також тривають.

Коронавірус в Україні, фото: Інформатор
Коронавірус в Україні, фото: Інформатор

Що кажуть у Нацбанку

"На час карантину банківська система працюватиме в звичайному режимі. Банки сьогодні досить стійкі, є високоліквідними і капіталізовані. Вони продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів", – сказали в Нацбанку.

"Укрпошта" також запевнила, що карантин жодним чином не відіб'ється на доставці виплат та інших посилок. Держпідприємство прийматиме і відправлятиме посилки по Україні та за кордон, а також доставляти пенсії та переклади. А пенсіонери, яким в період епідемії краще утриматися від відвідування громадських місць, зможуть отримати пенсії з доставкою додому, а також матимуть можливість оплатити комунальні послуги не виходячи з дому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус в Україні – у Зеленського розповіли, що робити заробітчанам, які застрягли за кордоном.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус перетворив київські ТРЦ на медпункти, - "міряють температуру і відправляють в лікарню".

Знай.uа писав, підхопив коронавірус? Яценюка в масці терміново привезли до лікарні "Борис".