В оточенні Юлії Тимошенко заявили, що завтра, 18 березня, на засіданні РНБО буде введено надзвичайний стан по всій Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу. Така інформація з'явилася на сторінці у Facebook нардепа від "Батьківщини" Альони Шкрум.

"Рішенням РНБО може бути введений надзвичайний стан по всій Україні. Що це означає? Це означає більше шансів для всіх нас залишитися здоровими та живими. Ніякої паніки. Лише більше комунікації та елементарної підготовки" Альона Шкрум

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Раніше можливість такого кроку допустив президент Володимир Зеленський, а також прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Цілком ймовірно, що інформація Шкрум підтвердиться конкретним рішенням РНБО. Колега Юлії Тимошенко дає українцям наступні поради:

  • Запасіться сьогодні необхідними на декілька днів продуктами, медикаментами та всім, без чого не можете прожити тиждень.
  • Чим менше ви будете виходити у публічні місця та магазини — тим краще для вас.
  • Спробуйте працювати за можливості з дому. Якщо це неможливо — то тим більше запасіться продуктами та іншим, щоб менше перебувати в публічних місцях.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Альона Шкрум закликає пам'ятати, що, зіткнувшись із коронавірусом, є прості кроки, щоб захистити своє здоров'я та здоров'я тих, хто навколо вас:

  • Я залишаюся удома.
  • Я регулярно мию руки та обробляю антисептиком руки, телефон та дверні ручки, яких торкаюся після вулиці.
  • Я телефоную часто своїм батькам та бабусям і дідусям, пояснюю їм загрози вірусу та допомагаю із забезпеченням продуктів.
  • Я вітаю друзів та колег, не потискаючи руки, і тимчасово уникаю поцілунків.

Рішенням РНБО може бути введений надзвичайний стан по всій Україні. ➡️ Що це означає? Це означає більше шансів для...

Geplaatst door Альона Шкрум op Dinsdag 17 maart 2020

Скріншот: facebook.com/alyxrum
Скріншот: facebook.com/alyxrum

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зробив заяву у Верховній Раді щодо коронавірусу. За яких умов в Україні введуть надзвичайний стан через коронавірус. Шмигаль заявив про повну готовність.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чим обернеться коронавірус для України, Романенко показав основні виклики Зеленському

Також "Знай.ua" писав, Раду відправляють на карантин через коронавірус — Білецький з Нацкорпусу поставив вимогу. Національний Корпус домігся призупинення роботи Верховної Ради