Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила із зверненням до жителів Німеччини і закликала їх серйозно ставитися до загрози коронавіруса і постаратися внести свій внесок у сповільнення його поширення.

Меркель порівняла боротьбу з вірусом як найбільшу проблему Німеччини після закінчення Другої світової війни і закликала до національної єдності.

"Ситуація серйозна. Приймайте це серйозно. З часу об'єднання Німеччини немає, з часів Другої світової війни для нашої країни не було ніяких викликів, які вимагали б такої міри спільних і злагоджених дій", - сказала вона.

фото Getty Images
Зеленський, Путін, Меркель, Макрон \\ фото Getty Images

Німеччина повністю не закрила країни, тільки обмежила поїздки і закрила кордони для громадян, які не входять в ЄС.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Я щиро вірю, що ми досягнемо успіху у вирішенні стоїть перед нами завдання, поки всі громадяни цієї країни розуміють, що це також їхнє завдання", - сказала вона.

Меркель виступила з незапланованим зверненням до німецької нації вперше за 15 років.

"Я звертаюся до вас сьогодні таким незвичайним чином, тому що я хочу розповісти вам, що керує мною як канцлером і всіма моїми колегами в уряді в даний час. Це є частиною відкритої демократії - ми пояснюємо наші політичні рішення і робимо їх прозорими", - сказала вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус вже в Києві, двоє інфікованих доставили в лікарню.

Як повідомляв Знай. ua, українцям розповіли, як зробити антисептик від коронавіруса будинку.

Також Знай. ua писав, що Атаманюк вказав на наслідки епідемії коронавіруса в Україні.