Заступник глави МОЗ і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко роз'яснив ситуацію з тим, чому в державі наразі такий дефіцит антисептиків.

Про таке він розповів під час прямого ефіру політичного шоу "Право на владу", яке транслюють на телеканалі "1+1".

"Є дійсно проблема з антисептиками в Україні. Ми провели зустріч з найбільшими виробниками антисептичних засобів, де ми проговорили питання, чому їх немає сьогодні на ринку. Перше питання було в реєстрації дезінфікуючих засобів – там виник один бюрократичний бар'єр, який буде вирішений до середи, наступного тижня.

Фото зі студії

Друге, це з наявності сировини, а точніше спирту, який використовується для виробництва антисептиків. На жаль, це глобальна проблемна і його не можна дістати, навіть пропри те, що Україна є одним з лідерів виробників спирту. Наразі ми вирішуємо ще один бар'єр, який накладає на виробників антисептиків великий акциз", - сказав Ляшко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський "накинувся" на Ляшка та заявив, що наразі до нього вже неодноразово зверталися з "Укрспирту", де готові почати масовов иготовляти антисептики, однак український уряд, зокрема новий прем'єр Денис Шмигаль, не хоче зустрічатися з представниками цієї компанії. "Подумайте, в нас в Україні епідемія, а вони не можуть зустрітися", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як курсуватимуть потяги на коронавірусному карантині, Укрзалізниця оприлюднила графік.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україну завезли тест-системи для швидкого виявлення коронавірусу.

Також портал Знай.uа писав, які міста відмовилися закривати школи і садки на карантин.