Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні планують значно посилити обмежувальні заходи на час карантину, зокрема, зупинити в Києві пасажирські перевезення вже з цієї неділі, але не для всіх.

"Київ призупиняє пасажирські перевезення, крім працівників екстрених служб аптек і продмагів. З неділі".

Аваков, фото з вільних джерел
Аваков, фото з вільних джерел

Незабаром, 21 березня о 14:00 мер Києва Віталій Кличко скликав брифінг, на якому виступив з терміновою заявою до мешканців столиці.

Градоначальник розповів про ситуацію в Києві в умовах введених протиепідемічних заходів і обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавирусной інфекції (COVID 19).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми живемо в нових реаліях, які багато людей, на жаль, не зрозуміли. Інфекція розмножується, а обмежувальних заходів не дотримуються"

Кличко сказав, що столична влада змушена впровадить більш жорсткі заходи. Віталій поділився, що спілкується з багатьма політиками, зокрема з мером Уханя, і отримав рекомендації по зменшенню поширення вірусу.

Єдиний вихід - максимальне обмеження контактів. У цих умовах потрібно задіяти більш жорсткі заходи.

З понеділка, 23 березня, громадський транспорт буде перевозити лише тих пасажирів, які працюють на підприємствах, що забезпечують критично важливі сфери діяльності Києва.

Для таких перевезень вже розроблені маршрути громадського транспорту. Їздити співробітники зможуть тільки у разі наявності спецільних перепусток, які вже передаються на всі підприємства.

Всі інші жителі столиці не зможуть користуватися трнспортом на весь перід карантину.

"Мені зараз не до рейтингів і не до популізму. Зараз головне - не допустити поширення вірусу. Не потрібно влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на майданчики. Ваше здоров'я у ваших руках. Якщо ви думаєте, що загроза вірусу - казка, якою вас лякають - подивіться на кадри з Італії, де почалася справжня трагедія".

Обмеження не торкнуться особистого транспорту. Віталій Кличко закликав всі підприємства перевести співробітників на віддалену роботу.

"Інакше ми отримаємо понад 35 тисяч можливих носіїв інфекції".