Андрій Холодов, народний депутат України заявив, що є гроші, якими можна підтримати тих, хто залишився без роботи, без доходів і змушений зупинити бізнес. Про це він написав на своїй стоірнці у facebook.

За його словами, зараз ці гроші лежать мертвим вантажем на рахунках в НБУ. У дописі він тегнув перші обличчя України - Дениса Шмигаля, Дмитра Разумкова, Данила Гетманцева і попросив підтримати законопроект, адже він критично важливий для країни.

Скріншот допису

"Нацбанк всупереч здоровій економічній логіці тримав високу облікову ставку, блокуючи кредитування економіки. Банкам було вигідно вкладати гроші в депсертифікати НБУ. Це той же депозит, що і для фізосіб, тільки фізособи кладуть гроші в комерційні банки, а банки – в НБУ. Це безризикові інвестиції за високими ставками. І ніякого напрягу з кредитуванням бізнесу", - зазначає Холодов.

Так, за його словами, на ринку утворився дисбаланс: гроші пішли не в економіку, а в НБУ.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тому в резерви піде 13-15 мільярдів гривень (10% від портфеля депсертификатов), які нині дуже потрібні в живій економіці.

Його законопроект 3017 пропонує змінити закон про НБУ:

- не враховувати портфель депсертификатов при формуванні резервів;

- ввести норму про формування резерву 5-10% за середньорічним показником;

- надати право Раді та Правлінню НБУ формувати державну політику в цьому питанні і мати право коригувати резерви.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кравчук жорстоко змішав з брудом скандальну Геращенко, дісталося і Порошенку.

Як повідомляв Знай.uа закликаємо Зеленського: у "Слузі народу" розкол, нардепи повстали проти рішення по ОРДЛО.

Знай.uа писав, Україна закриває кордони через коронавірус, офіційна заява РНБО - відео.