Заступника генерального прокурора Віктора Трепака усунуто від усіх справ, розслідуванням яких займається Служба безпеки, в тому числі, від справ Майдану та справи про напад на Катерину Гандзюк.

Після того, як Трепака позбавили керівництва департаментом, який наглядав за справами СБУ, він написав заяву на звільнення.

Тепер Венедиктова заявляє, що не відстороняла свого заступника Віктора Трепака від розслідування справи убивства Катерини Гандзюк. За її словами, Департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво нового заступника генпрокурора Олексія Симоненка, а "за Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив".

У той же час, сам Трепак підтвердив, що йде у відставку, зазначивши, що його робота в таких умовах просто не має сенсу.

"Так, це правда. Я подав заяву. Вже немає сенсу просто. Працюю до понеділка", - сказав він в ексклюзивному коментарі LB.ua.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Відсторонення Віктора Трепака прокоментував лідер "Національного корпусу", народний депутат Андрій Білецький. Свою думку він озвучив у Telegram-каналі.

За словами Білецького, звільнення Трепака - це зменшення команди Зеленського на ще одного патріота і спеціаліста своєї справи, яких там і без цього надзвичайно мало.

"Ватна генпрокурор Венедиктова усунула від справ Майдану і Катерини Гандзюк Віктора Трепака. Бойовий генерал, був на фронті. За 5 місяців роботи серйозно зрушив розслідування вбивства Гандзюк, були перспективи розслідування розстрілів Небесної сотні. За моєю інформацією, сама Венедиктова відкрито пропонувала Трепаку написати заяву і піти. Його звільнення — це мінус один з небагатьох патріотів і спеціалістів у команді влади".

Білецький переконаний, що все це робиться на догоду Росії, а Зеленський взяв курс на "східного сусіда" і впроваджує його на усіх фронтах.

"З перших днів у "оновленій" прокуратурі — ватний треш і злив справ Майдану, про це вони заявляють прямо. На догоду Єрмаку, Портнову і Лукаш, на догоду Російській Федерації та їхньому реваншу в Україні. Зеленський перестав соромитись і впроваджує свій курс на східного сусіда з усіх боків"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Венедіктова задекларувала авто за 2,5 млн та 13 банківських рахунків та ще багато цікавого

Як повідомляв портал Знай.ua, Венедиктова одягла мантію гепрокурора

Також Знай.ua писав, кілька років тому Венедіктова намагалася отримати посаду судді у Верховному суді України.