Новопризначений міністр охорони здоров'я Максим Степанов оприлюднив своє перше звернення, в якому назвав епідемію коронавірусу війною.

"Скажемо прямо: в країні – війна. І не тільки на Сході. Ми всі опинилися в епіцентрі бойових дій – ворог уже біля дверей. Буквально", - йдеться у зверненні.

На доказ своїх слів міністр послався на світову статистику, яка фіксує, що коронавірус вбиває людей так само, як і війна.

"Від моменту появи перших хворих на коронавірус і до позначки у 100 тисяч пройшло два місяці. А від 300 до 400 тисяч – усього лише три дні. Ще раз – три дні. І плюс 100 тисяч хворих людей. А сьогодні ми вже говоримо про більш ніж 760 тисяч інфікованих", - сказав міністр.

На думку Степанова, сьогодні політика повинна відійти на другий план. І сьогодні політикам потрібно думати про здоров’я людей а не про рейтинги, адже коронавірус одинаково косить усіх.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"На першому – життя та здоров’я мільйонів людей. Закликаю думати про це, а не про рейтинги, розбіжності та власні амбіції. Бо коронавірусу байдуже, хто його жертва – вчитель, шахтар чи народний депутат. Палата інфекційної лікарні рівняє усіх", зауважив міністр.

За словами очільника МОЗ, світ змінився і це потрібно зрозуміти та екіпірувати свою армію медиків.

"Маємо розраховувати лише на власні сили та свою армію – армію медиків. Які мають бути екіпіровані, захищені, організовані. І зі зброєю – усім необхідним обладнанням та медикаментами", - підкреслив міністр.

Степанов наголошує, що дії МОЗу будуть швидкими та системними.

"І головне – я буду боротись за життя кожного українця. Не лише під час епідемії. Бо коронавірус пройде. А українська медицина має ще купу проблем, які чекають на вирішення. І ми їх вирішимо обов’язково. Всі права на помилки вже використані", йдеться у його зверненні.

Міністр пообіцяв в режимі онлайн інформувати про реальний стан речей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з другої спроби і спільними зусиллями "Слуг народу" та ОПЗЖ на посаду міністра охорони здоров'я призначено Максима Степанова

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський озвучив три сценарії, за якими може розвиватися ситуація з коронавірусом

Також Знай.ua писав, очільника Мінфіну Уманського звільнили з посади