Верховна Рада проголосувала за звільнення Ігоря Уманського з посади очільника Мінфіну. Він пропрацював на цій посаді менше одного місяця.

За відповідне рішення проголосували 249 депутатів. Ініціатором розгляду законопроєкту став прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Ігор Уманський, Фото з офіційної сторінки МФУ в Фейсбук
Ігор Уманський, Фото з офіційної сторінки МФУ в Фейсбук

Політтехнолог Петро Охотін вважає, що міністр фінансів України Ігор Уманський, йдучи у відставку, показує свою слабкість на цій посаді. Про це експерт написав у Facebook, зазначивши, що першим "втекти з корабля" спробував міністр охорони здоров'я Ілля Ємець.

На думку експерта, до прикладів непрофесіоналізму Уманського входить підготовка проєкту Держбюджету, де планувалося скоротити витрати на українську культуру, спорт і аеропорт "Дніпро".

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ігор Уманський, Фото з офіційної сторінки МФУ в Фейсбук
Ігор Уманський, Фото з офіційної сторінки МФУ в Фейсбук

"Про Уманського пишуть, нібито він має досвід боротьби з кризою. Мовляв, уже був в.о. міністра фінансів в 2009-2010 роках. Ми прекрасно пам'ятаємо той період. Сказати, що управління було дуже успішним не можна. Про Уманського говорять як про людину, яка пропонувала дефолт", – підкреслив Охотін.

Крім того, ходять чутки, що Ігор Уманський нібито протестує проти того, що Володимир Зеленський залишив голів ДПС і ДМС.

Раніше заступниця керівника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук зазначала, що політсила підтримає звільнення Уманського. Серед причин звільнення Уманського – не раціональний секвестр бюджету.

Варто нагадати, раніше народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що очільник Міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець та голова Міністерства фінансів Ігор Уманський подали у відставку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Сергія Сивохо звільнили з посади радника РНБО? У ЗМІ просочилися деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Міносвіти розповіли про ЗНО, новий навчальний рік та графік шкіл на карантині. Як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія

Також "Знай.ua" писав, "Слуги" влаштували бунт та вимагають звільнення Сивохо, що накоїв радник РНБО