В ніч з 30 на 31 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала законопроект про відкриття ринку землі. За прийняття закону проголосувало 259 парламентаріїв.

Прийняття цього закону стало умовою збільшення програми МВФ. Та що цей закон принесе українцям і українським аграріям? І чи справді іноземці не зможуть придбати українську землю?

Голова фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко переконан, що закон про землю обібрав українців до нитки. Про це Тимошенко заявила в ефірі програми ″Право на владу″.

″З 30 на 31 березня, вночі, під час пандемії, при чому без оголошення порядку денного, по-суті відбувся певний переворот. Не домовляючись ні з громадянами україни, ні з аграріями, ні з фермерами, ні з ким, просто протягнули закон про розподіл сільськогосподарської землі. При чому, закон, подібного якому у світі не існує.

В цьому законі по-перше немає фермерів. Всі процедури, які там виписані, не дадуть фермерам, малим і середнім сільгоспвиробникам цю землю придбати″, - заявила лідер ВО "Батьківщина".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Юлія Тимошенко також наголосила, що в законі закладена можливість придбання українських земель зарубіжними банками.

″Не вірте нікому, що в цьому законі немає іноземців.там прямо виписано, що власниками землі можуть бути іноземні банки. Іншими словами, в цьому законі вже заклали нашу землю, як мегаспекулятивний товар для іноземних банківських установ. І те, що зараз говорять, що там (в законі-ред.) немає іноземців і треба проводити референдум — це прямий обман.

Я можу вам сказати, що після коронавіруу, після всіх маніпуляцій з гривнею, після того, що наші аграрії не мають доступу до кредитів, ані підтримки держави, вони не здатні будуть конкурувати з іноземними банками, а в тому числі з українськими або напівукраїнськими корпораціями у купівлі сільськогосподарської землі.

Нас з 30 на 31 березня як народ просто обібрали до нитки″, -заявила Тимошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про ринок землі

Як повідомляв портал Знай.ua, до Верховної Ради подали п'ять нових законопроектів про скасування ринку землі

Також Знай.ua писав, хто голосував за відкриття ринку землі: поіменний список