Найбагатша людина України Рінат Ахметов за рік втратив 3,6 млрд доларів. Як повідомляє Forbes, статки олігарха оцінюються в 2,4 млрд доларів.

Так, у рейтингу найбагатших людей світу за лютий 2020 року Ахметов втратив більше 600 позицій і опустився з 272 на 875 місце.

Друге місце серед українців посів власник групи компаній EastOne Віктор Пінчук (1,3 млрд доларів – за рік його дохід зменшився на 100 млн доларів). У рейтингу багатіїв він опустився з 1605 на 1613 місце.

Віктор Пінчук, фото: Факти
Віктор Пінчук, фото: Факти

При цьому співвласник групи "Приват" і ексвласник "Приватбанку" Геннадій Боголюбов піднявся в рейтингу з 1818 позиції на 1730. Його статок за рік не змінився – 1,2 млрд доларів.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Статки його бізнес-партнера Ігоря Коломойського близько 1 млрд доларів (за рік статки скоротилися на 100 млн доларів). Олігарх опустився з 1941 року на 1990 місце.

Місце з Коломойським поділяє мажоритарний акціонер Ferrexpo Костянтин Жеваго (1 млрд доларів). Відразу за ними йде власник агрохолдингу МХП Юрій Косюк, який опустився з 1605 місця на 1851. Його статки зменшилися з 1,4 до 1,1 млрд доларів.

рейтинг Forbes

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ілон Маск привітав друга-мільярдера зі створенням найкрутішого острова в світі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Світоліна потрапила у престижний рейтинг Forbes.

Також портал Знай.uа писав, що Білл Гейтс залишає раду директорів Microsoft, щоб зосередитися на своїй благодійній діяльності.