Як відомий український олігарх зближується з президентом Володимиром Зеленським? На це питання спробували знайти відповіді журналісти видання Financial Times.

Про це пише BBC Україна.

Журналісти Financial Times пишуть, що новини про те, що Рінат Ахметов придбав віллу у Франції за 200 млн євро, зовсім не говорять про те, що "мільярдер готується до комфортної пенсії на Середземноморському узбережжі".

Рінат Ахметов, Delo.ua
Рінат Ахметов, Delo.ua

"Разом з тим 53-річний чоловік відчуває, що має ще чимало справ в Україні. Він намагається стати союзником президента Володимира Зеленського і одночасно послабити вплив свого давнього суперника", - йдеться в статті.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Ігор Коломойський, фото: Фокус
Ігор Коломойський, фото: Фокус

Чи стане Коломойський "Українським Березовським"?

За словами авторів статті, за допомогою медійної підтримки Зеленського Ахметов пропонує йому "альтернативу олігарху-конкуренту Ігорю Коломойському, який допоміг злетіти новому українському лідеру за допомогою червоного ефіру".

"Суперечка щодо банку, який раніше належав пану Коломойському, тепер робить його швидше проблемою для президента, а отже надає пану Ахметову більше впливу", - підкреслює автор.

Газета також цитує політолога Володимира Фесенка, який вважає, що Ахметов "зосереджений на адаптації до нової політичної реальності через пошук точок дотику". До того ж мільярдер є "незамінним" в питанні розв'язання конфлікту на Донбасі, пише видання, згадуючи, що Донецьк був "серцем бізнес-імперії Ахметова.

Володимир Зеленський, Офіс президента
Володимир Зеленський, Офіс президента

"Якщо Україна відновить контроль над регіоном, здатність пана Ахметова надати гарантії роботи тисячам людей — залишити їх без роботи — робить його ключовою фігурою в питанні мирного врегулювання", - зазначає Financial Times.

Говорячи про Коломойського, видання зазначає, що торішня президентська кампанія, "як тоді здавалося, закріпила його близькість до нового президента", однак їх стосунки пізніше зіпсувалися через "складну справу ПриватБанку". Роботу Володимира Зеленського почали позитивно висвітлювати телеканали Ріната Ахметова "Україна" і "Україна-24". Один з членів команди Зеленського описав ставлення каналів олігарха як "дуже добре до нас".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, олігарх Ахметов таємно приїжджав до НАБУ, ЗМІ розкрили подробиці.

Як повідомляв Знай.uа найпотаємніше місце в маєтку Ахметова показали всій Україні, фото спальні олігарха.

Знай.uа писав, 200 мільйонів євро за будинок короля Леопольда II: Ахметов придбав один із найдорожчих особняків на планеті.