Президент Україні Володимир Зеленський записав нове відеозвернення, в якому повідомив про поточну ситуацію з пандемією коронавірусу.

Як зазначив Зеленський, статистика показує, що дії української влади були правильними.

"Вони не були передчасними і занадто суворими", - вважає президент.

За його словами, протягом цього тижня очікується прибуття не менше семи літаків з Китаю і Південної Кореї, які доставлять тест-системи ПЛР та експрес-тести, захисні костюми і апарати ШВЛ, маски і респіратори.

Крім того, найближчим часом планується доставити в Україну 50 мільйонів масок.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

медична маска, фото Pxhere
медична маска, фото Pxhere

"Паралельно ми максимально нарощуємо вітчизняне виробництво - починаємо виготовляти власні тест-системи ПЛР, а ще Україна щодня випускає 900 000 масок", - заявив лідер країни.

Зеленський уточнив, що держава застосовує настільки жорсткі заходи, наскільки цього вимагає ситуація і закликав українців не перетворюватися на скривджених дітей, яким під час застуди заборонили їсти морозиво.

Також Зеленський окремо торкнувся питання святкування Великодня в цьому році.

"Вже в цю неділю Великдень відзначатимуть християни західного обряду. Ми опинилися в ситуації, коли повинні змінювати свої традиції заради здоров'я і життя. Зі свого боку ми зробимо все, щоб забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. А вас я прошу згадати Божу заповідь про любов до ближнього. У часи коронавіруса кращий прояв такої любові - це не створювати небезпеку для здоров'я і життя ближнього", - підкреслив він.

Протягом цього тижня ми очікуємо прибуття щонайменше 7 літаків із Китаю та Південної Кореї. Вони доставлять в Україну тест-системи ПЛР та експрес-тести, захисні костюми та апарати ШВЛ, маски й респіратори. Паралельно ми максимально нарощуємо вітчизняне виробництво – починаємо виготовляти власні тест-системи ПЛР, а ще Україна щодня випускає 900 тисяч масок. З учорашнього дня уряд запровадив нові обмеження задля подолання коронавірусу. Наша держава діє настільки жорстко, наскільки цього вимагає розвиток ситуації. Наші дії є абсолютно симетричними з більшістю країн Європи та світу. А санкції за порушення правил карантину, наприклад, в Італії становлять до 3 тисяч євро, у Франції – майже 4, у Сінгапурі – до 10 тисяч доларів, а в Іспанії – до 30 тисяч євро. Ми всі стоїмо на сторожі демократичних цінностей і свобод, але є часи, коли пріоритетом стає здоров’я та життя цілої нації. Окремо зупинюся на святкуванні Великодня. Уже цієї неділі Пасху відзначатимуть християни західного обряду. Ми опинились у ситуації, коли мусимо змінювати свої традиції заради здоров’я та життя. Зі свого боку ми зробимо все, аби забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. А вас я прошу згадати Божу заповідь про любов до ближнього. У часи коронавірусу найкращий прояв такої любові – це не створювати небезпеку для здоров’я й життя ближнього. Ми всі хочемо мати нормальне, людське літо. Не літо самоізоляції. А звичне. З морем, мандрівками, морозивом і засмагою. Давайте зробимо собі нормальне літо. Трішки побудемо вдома, не допустимо розповсюдження вірусу і потім обов’язково відзначимо нашу перемогу над недугою.

Geplaatst door Володимир Зеленський op Dinsdag 7 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів, чому влада змушує українців носити маску.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ порівняли темпи поширення коронавірусу в Україні з Італією та Іспанією.

Також портал Знай.uа писав, що додаток "Дія" відслідковуватиме кожен крок українців – тепер з дому ні ногою.