Є в українських політиків така гра - як обманути лохів. І команда Зеленського добре засвоїла цю гру і активно використовує так само, як старі політики. Таку тенденцію помітив лідер Громадського Руху "Рідна країна" Микола Томенко.

"Історія довкола бюджетно фінансування партії, яке нібито команда Зеленського готова була віддати на охорону здоров’я - на боротьбу з коронавірусом. Класично нагадує "лоховську схему" старих політиків, яку вони так часто критикували", - зазначає Томенко.

Микола Томенко, скріншот: YouTube / Politeka Online
Микола Томенко, скріншот: YouTube / Politeka Online

Отже, за словами політика, спочатку команда "Рідної країни" зареєструвала петицію, щоб скасувати бюджетне фінансування. І тоді новообраний президент Зеленський підтримав пропозицію скоротити бюджетне фінансування, щоправда наполовину. Таким чином вдалось зекономити у бюджетну казну близько півмільярда щорічно. А мова йде про 5-річне перебування партій у парламенті.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"283 мільйони в бюджеті 2020 року на утримання партій таки збереглося. І от коли настав карантин і всі почали шукати гроші на боротьбу з коронавірусом, знову запропонували відмовитись від фінансування партій", - зазначає Томенко.

Але з’ясувалось, що за законом добровільно можна відмовитись на всі 5 років фінансування, але на такий альтруїзм ніхто не готовий. Однак у законі такого немає, можна лише на весь термін перебування партії у парламенті. Також Томенко висловив сподівання на те, що Зеленський дотримає слова і внесе зміни в закон, аби спрямувати 283 мільйони у потрібніше русло.

Нагадаємо, Томенко закликав слуг народу відмовитися від другої "депутатської" зарплати.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, перший пішов - партія Зеленського підтримала вимоги Миколи Томенка та відмовилась від державного фінансування.