Кабінет міністрів України анонсував, що найближчими днями запустить можливість оплати комунальних послуг для пенсіонерів через "Укрпошту" або "гарячі" телефонні лінії банків.

У людей похилого віку виникло дуже багато запитань щодо такої дистанційної оплати. Про те, чи з усіма банками це можна робити і як це буде відбуватися через Укрпошту, розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна в ефірі програми ″Право на владу″.

″Всі наші пенсіонери, а це більше 7 мільйонів, які отримують пенсії через банківські рахунки, - це в основному Ощадбанк і ПриватБанк. І ми зараз з цими банками вже в перемовинах, відпрацьовуємо такі інструменти і вже найближчим часом покажемо інструкцію, як може пенсіонер звернутися або через онлайн банкінг, якщо пенсіонер знає, як користуватися інтернетом, або через гарячу лінію. Але в нас ще є третій варіант, який ми будемо запроваджувати через Укрпошту. Ми запросили їх також в цей наш експериментальний проект і попросили їх відкрити гарячу лінію і приймати такі заявки від пенсіонерів, які не хочуть телефонувати в банки. Але вони зможуть замовити таку послугу і їм поштар принесе і платіжку і візьме кошти за цю платіжку. Тобто розрахунки будуть проведені і в такий можливий спосіб.
Тобто, є три інструменти і ми будемо вчити людей, як це робити″, - розповіла Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям обіцяють зарплати без податку та допомогу з субсидіями, але не все так просто.

Також Знай.ua писав, вже цієї осені, з початку нового опалювального сезону, деяких пільговиків можуть позбавити грошової допомоги від держави.