Активістка та ексдепутатка Тетяна Чорновол заявила, що висунуті їй підозри через підпал офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року, насправді є політичними переслідуваннями її як учасниці Революції Гідності.

Тетяна Чорновол прокоментувала висунуту їй Державним бюро розслідування підозру в підпалі офісу "Партії регіонів", яке відбулось 18 лютого 2014 року, та в умисному вбивстві людини, яка на той момент знаходилася в приміщенні.

Екснардепка заявила, що в тих умовах підпал був способом відволікти "каратєлєй". Про це Чорновол розказала в ефірі телеканалу" Прямий "в п'ятницю, 10 квітня.

"Я розумію, що вас цікавить питання, чи підпалювала я будівлю? Так, підпалювала ... Я вважала це тактичним кроком ... Я той момент надійшла інформація про вбитих активістів Майдану в Маріїнському парку ... Мені спало на думку, що треба відвернути увагу, відвернути карателів ... Думаю , що це (підпал - ІФ) було порятунком багатьох життів. чи причетна я до вбивства? Ні, мої руки не в крові ", - сказала Чорновол.

Вона підкреслила, що в даному випадку мова йде про політичні репресії активістів Майдану.

"Це політичні репресії ... переслідують не тільки мене - переслідують весь Майдан. Це справа проти мене як активіста Майдану. Я виявилася першим активістом Майдану, якого залучають за Майдан", - сказала Тетяна.

Чорновол також повідомила, що Державне бюро розслідувань (ДБР) викликає її на допит наступного вівторка, 14 квітня.

Коментуючи проведений в її будинку обшук, Чорновіл розповіла:

"Вони шукали одяг, в якій я була 18 лютого 2014 года ... вилучили куртку, каску, рюкзак ... Також вилучили нагородну зброю і телефон".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Екснардепка також уточни лакількість стеттей, якій ій інкрімінують:

"У мене в повідомленні про підозру 8 статей, в половині з них - покарання від 5 до 15 років позбавлення волі", - повідомила вона.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ДБР повідомило Тетяні Чорновол про підозру в убивстві

Як повідомляв портал Знай.ua, Тетяна Чорновол махнула через паркан з колючим дротом: в ДБР такого не очікували.

Також Знай.ua писав, Чорновол із Добкіним згадала "молодість"