До України прибуло 4 літаки з медичним вантажем, і ще 4 мають прибути на вихідних. На полиці аптек надійде 10 млн масок, а Фонд боротьби з коронавірусом становитиме 66 мільярдів гривень.

Про те, як влада намагається протистояти короновірусу, президент Володимир Зеленський розповів 10 квітня у своєму новому відеозверненні, присвяченому темі covid-19.

"Протягом тижня наші літаки доставляють з Китаю та Південної Кореї все необхідне. Вже прибуло чотири літаки, ще чотири ми очікуємо сьогодні та цими вихідними. Паралельно ми нарощуємо власне виробництво. За кілька останніх днів було відвантажено 4 тисячі багаторазових захисних костюмів, зроблених в Україні. Ми продовжуємо виготовляти майже мільйон масок щодня", - розповів президент.

Зеленський відзначив важливі ініціативи уряду щодо змін до державного бюджету За словами президента, Фонд боротьби з коронавірусом становитиме 66 мільярдів гривень.

"За ці кошти буде відчутно збільшено виплати лікарям, які протидіють COVID-19, і здійснено виплати громадянам України, які через карантин, на жаль, втратили роботу. А ще – надання грошової допомоги сім’ям лікарів, які загинули від коронавірусу. Окремо від коштів Фонду майже 30 мільярдів гривень буде спрямовано нашим пенсіонерам", – сказав президент.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У той же час Зеленський зазначив, що підготовлені урядом зміни до держбуджету передбачають скорочення зарплат усіх державних службовців.

"Підкреслю, що деякі видатки нажаль дійсно скорочуються, але тільки тимчасово, і будуть обов’язково повернуті після подолання короновірусу. Затягти паски мусять усі державні службовці. Незалежно від рангу та посади, вже з квітня їх зарплата не перевищує 47 тисяч гривень".

За словами Зеленського, це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників.

Такі ж самі обмеження стосуються і членів наглядових рад.

"Мільйонні зарплати та премії пішли у минуле", - зауважив Зеленський.

Президент висловив надію, що ця ініціатива уряду буде підтримана Верховною Радою у понеділок, 13 квітня, на позачерговому засіданні.

Звернення Володимира Зеленського щодо ситуації в Україні.

У сьогоднішньому відеозверненні, присвяченому темі подолання COVID-19, Володимир Зеленський повідомив про те, що цього тижня до України прибуло 4 літаки з медичним вантажем, іще 4 мають прибути на вихідних. Паралельно, наголосив Президент, країна нарощує й власне виробництво засобів захисту. Крім того, Глава держави відзначив важливі ініціативи уряду щодо змін до державного бюджету, зокрема ті, завдяки яким: • суттєво збільшать виплати лікарям, які борються з коронавірусом; • здійснюватимуться виплати громадянам, котрі втратили роботу через карантин; • буде проіндексовано пенсії. Окремо Володимир Зеленський підтримав учителів, які долучилися до проекту «Всеукраїнська школа онлайн». «Вам вдячні мільйони батьків та школярів. Помилитися – не страшно. Страшно – це самостверджуватися за рахунок приниження інших людей», – наголосив Президент, коментуючи ситуацію з хейтерами, котрі почали писати образи на адресу українських учителів.

Geplaatst door Офіс Президента України op Vrijdag 10 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський з Епіфанієм обговорили святкування Великодня під час карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, за словами Зеленського, статистика показує, що дії української влади в умовах пандемії були правильними.

Також Знай.ua писав, у МОЗ заявили, що аптеки офіційно можуть продавати експрес-тести для виявлення коронавірусу