Пандемія коронавіруса стрімко накрила Європу. Немає жодної країни в регіоні, де не було б випадків спалаху. Зокрема, від COVID-19 страждає і Албанія. Україна вирішила надати гуманітарну допомогу цій країні. Кабінет Міністрів опублікував розпорядження №390, відповідно до якого Албанії буде спрямована допомога в розмірі 10 мільйонів гривень.

Карта поширення коронавірусу, Центр системних наук та інженерії Університету Хопкінса
Карта поширення коронавірусу, Центр системних наук та інженерії Університету Хопкінса

Кабінет Міністрів доручив виділити ці кошти з резервного фонду держбюджету. Міністерство закордонних справ має узгодити реквізити для здійснення грошового переказу. Також, згідно з розпорядженням, до 30 травня Казначейство має відзвітувати про виконання розпорядження.

Скріншот розпорядження

Гуманітарна допомога – це безумовно важливо. Однак Україна також страждає від COVID-19, і за останні дні в країні виявляють по 250-300 випадків на добу. При цьому лікарні нашої країни страждають від проблем з оснащенням, від нестачі засобів індивідуального захисту для медиків та інших проблем. При цьому Україна зверталася до ООН за допомогою. Тому виділення гумпомощи Албанії виглядає, м'яко кажучи, дивно.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українська ракета "Нептун" вразила ціль з відстані 100 км, захоплююче відео.

Як повідомляв портал Знай.ua, ВСУ змусили армію Путіна відповісти за кожен постріл у бік українців на Донбасі.

Також портал Знай.ua писав, що крім окупантів на Донбасі бійцям ВСУ тепер доводиться боротися ще й з коронавірусом.