У понеділок, 13 квітня, о 14 годині Верховна Рада України зібралася на позачергове засідання. Заплановано розгляд доопрацьованого проєкту змін до державного бюджету на 2020 рік. Про це повідомляється на сайті парламенту. Верховна Рада проголосувала за зміни в бюджет - 252 голосів за.

Голосування за зміни до бюджету-2020, скріншот
Голосування за зміни до бюджету-2020, скріншот

Крім змін до держбюджету на 2020 рік, народні депутати мають намір розглянути:

  • законопроєкт №2370 про геокадастри;
  • законопроєкт №3320 про запобігання поширенню коронавірусної хвороби;
  • законопроєкт №2339 про посилення відповідальності за підпал трави;
  • законопроєкт №3132 про антимонопольний комітет.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube

Також Верховна Рада розгляне законопроєкт №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з пропозиціями Президента та 13 проєкт постанов про скасування голосування за законопроєкт про скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Водночас на найближчому позачерговому засіданні парламент не має наміру розглядати законопроєкт №2571 про банки. Раніше, 30 березня, депутатам не вдалося прийняти проєкт змін до держбюджету №3279 і його було відправлено на повторне перше читання. Його доопрацьована редакція була схвалена бюджетним комітетом Ради 11 квітня і зареєстрована під №3279-д.

Верховна Рада - Скріншот з відео
Верховна Рада - Скріншот з відео

Спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що на засіданні планується голосувати без обговорення за всі питання, крім законопроєкту про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік і проєктів постанов щодо скасування закону про ринок землі.

Повідомляється, що свій протест проти запропонованих скорочень фінансування вже висловили партії "ЄС", "Голос" і ОТЗЖ. Співголова партії "ЄС" Артур Герасимов заявив у коментарі пресі: "Ми не згодні з тим, що в новому бюджеті відбувається наступ на місцеве самоврядування і на освіту".

Водночас в "Голосі" стурбовані дефіцитом бюджету майже в 300 млрд гривень, який може бути покритий тільки шляхом міжнародної допомоги, отримання якої під питанням. ОПЗЖ не згодні зі збереженням фінансування деяких культурних проєктів. У самій же "Слузі народу" деякі депутати також висловили своє незадоволення напрацюваннями фінансового комітету, але голосувати все одно мають намір.

Депутати також проголосували:

  • "За" - 302 депутати, проєкт Закону України про національну інфраструктуру геопросторових даних (друге читання) (одержано 09.04.2020) (реєстр. № 2370);
  • "За" 332 (в цілому), проєкт Закону України про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) (проєкт М.Радуцького) (доручення від 10.04.2020) (реєстр. № 3320);

Голосування, скріншот
Голосування, скріншот

Голосування, скріншот
Голосування, скріншот

Скріншот: Телеграм / PavlovskyNEWS
Скріншот: Телеграм / PavlovskyNEWS

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у ВР хочуть ще більше зменшити зарплатню українцям – деталі нового законопроєкту. У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає зміну Державного бюджету

Як повідомляв портал "Знай.ua", пенсіонерів навчили, як оплатити комуналку не виходячи з дому. Найближчими днями уряд України планує запустити можливість оплати комунальних послуг для пенсіонерів через "Укрпошту" або "гарячі лінії" банків телефоном.

Також "Знай.ua" писав, українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку, ПФУ підрахував щасливчиків.