Минув місяць відтоді, коли в Києві оголосили карантин і закрили метро. У підсумку відновити роботу підземки 4 квітня не вийшло, а обмежувальні заходи продовжили до 24 квітня.

Заступник Віталія Кличка і секретар Київради Володимир Прокопів розповів, коли може бути знято карантин і місто повернеться до звичайного життя, передає "Сегодня".

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

"Зараз вам ніхто не зможе дати відповідь – коли закінчиться карантин. Моя особиста думка з цього приводу – раніше, ніж на травневі свята, карантин скасовано не буде. І це за умови, якщо кількість інфікованих піде на спад. З приводу відновлення роботи Київського метрополітену, то можу сказати, що як тільки Кабінет міністрів України дозволить Київраді самостійно приймати рішення з даного питання, то ми відразу будемо розглядати різні варіанти. Але поки це питання виключно в компетенції уряду, і що там думають з цього приводу, нам, на жаль, невідомо", - заявив чиновник.

Він зазначив, що в кулуарах Київради називають дату закінчення карантину – 15 травня. При цьому офіційно чиновники це число поки не озвучують. Все залежить від того, як місто переживе свято православної Пасхи.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в протягом більше 30 днів карантину в України близько 1-1,3 мільйони людей втратили постійне місце роботи. Загальна кількість безробітних досягла 2,5-2,8 мільйони чоловік.

Як повідомляв портал Знай.uа, святкування Великодня вдома може зупинити поширення Covid-19 в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні очікується обвал цін на медичні маски – склади ломляться від пошитого.