Як відомо, у неділю, 19 квітня, всі християни східного обряду святкують Воскресіння Христове. Однак у цьому році доведеться відмовитися від походу до церкви та сімейного збору за столом через пандемію коронавірусу. І все ж, привітати своїх рідних і близьких друзів поспішають всі українці, в тому числі й "слуги народу". Своє привітання вони розмістили в офіційному Telegram-каналі.

Великдень
Великдень / Pixabay

"Вперше за понад тисячолітню традицію святкування Великодня ми відзначаємо це свято вдома. Замовляємо великодній кошик онлайн, дивимося богослужіння по телевізору, не збираємось у широкому родинному колі за святковим столом та не йдемо на пікнік до парку. Та попри це, Великдень не перестає бути найсвітлішим, найбільшим святом для всіх християн. Адже віра – у наших серцях", - йдеться в повідомленні.

Також "слуги народу" нагадали християнам про одну з найважливіших Божих заповідей та висловили надію на те, що незабаром карантин закінчиться, і вся Україна повернеться до звичайного ритму, а громадяни зможуть знову збиратися великими компаніями за святковим столом.

"Лишаючись на Великдень вдома, ми дотримуємось однієї з найважливіших заповідей Божих – любові до ближнього. Ми дбаємо про своїх рідних, про лікарів, про цілу країну та її майбутнє. І наближаємо той момент, коли знову зможемо збиратися великими гамірними компаніями, досхочу обійматися та жити звичним, докарантинним життям", - сказано в публікації.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

До того ж, українців закликають бути стриманішими та залишатися вдома у цей світлий день.

"А поки – бережіть себе! Святкуйте Великдень вдома. Христос Воскрес!" - привітали "слуги народу".

Привітання з Великоднем, скріншот Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували привітання з Великоднем в прозі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" читачам розповіли про обряди, ритуали та прикмети на Великдень.

Також "Знай.ua" писав про службах у храмах під час карантину на Великдень.