Як відомо, 19 квітня православні християни та греко-католики святкують Воскресіння Христове. У цей день глава держави Володимир Зеленський та інші топ-політики України вітають громадян із Великоднем. Свої побажання вони розмістили на сторінках соціальної мережі Facebook.

"Перш за все, Великдень - це перемога життя над смертю. Це - свято радості. Давайте в сьогоднішній ситуації знайдемо позитив. Ми повертаємося до традицій наших предків, у яких не було супермаркетів або доставки готових кошиків через інтернет", - зауважив Зеленський.

Також президент додав, що в 2020 році у кожної українки є час для того, щоб не купувати паски, а спекти самостійно.

За його словами, громадяни, які виконають умови карантину на Великдень і приєднаються до служб онлайн, зроблять усвідомлений крок заради майбутнього.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль теж привітав усіх українців з релігійним святом.

"Пандемія залишила нас вдома, проте точно не позбавила свята Пасхи. Великдень - це свято перемоги життя над смертю. Це свято світла і надії. Саме в цьому ми сьогодні потребуємо як ніколи!" – сказав він.

Привітання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з Великоднем

Христос воскрес! Воістину воскрес! Так ми, українці, вже сотні років вітаємось один з одним в цей світлий день Воскресіння Христового. Так ми вітаємося і сьогодні. Пандемія залишила нас вдома, проте точно не позбавила свята Великодня. Я вірю у те, що Україна подолає всі виклики, які стоять зараз перед нами.

Geplaatst door Денис Шмигаль op Zaterdag 18 april 2020

Також і мер Києва Віталій Кличко привітав усіх громадян.

"Друзі! У цьому році Великдень буде не такий, як завжди ... Це буде свято у вузькому сімейному колі. Тільки з найближчими людьми. Тому що так - безпечно і так сьогодні правильно. Проведіть світле свято Воскресіння Господнього з сім'єю вдома. Віра - вона завжди з нами. Де б ми не були. А благочестя - у вчинках, добрих справах і світлих ідеях", – зазначив мер.

Христос Воскрес! Добро переможе!

Друзі! Цього року Великдень буде не таким, як завжди... Це буде свято у вузькому родинному колі. Тільки з найближчими людьми. Бо так – безпечно і так сьогодні правильно. Проведіть світле свято Воскресіння Господнього з сім’єю вдома. Віра – вона завжди з нами. Де б ми не були. А благочестя – у вчинках, добрих справах і світлих думках. Я бажаю вам миру і душевного спокою! Ми все подолаємо! Бережіть себе і своїх рідних! Христос Воскрес! Добро завжди перемагає!

Geplaatst door Віталій Кличко op Zaterdag 18 april 2020

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков теж приєднався до привітань.

"Щиро вітаю всіх зі святом Христового Воскресіння! У цей світлий день бажаю вам міцного здоров'я, душевної рівноваги і спокою. Нехай у ваших домівках панують мир, затишок і злагода, а Воскресіння Христове принесе надію і любов", – побажав він.

Привітання Разумкова, скріншот Facebook

Привітала українців і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Так, в 2020-му нам доводиться святкувати його в вимушених домашніх відпустках. Ми ізольовані в своїх будинках через пандемію. У масках і в диму лісових пожеж, за щільно зачиненими вікнами. Без будь-якої впевненості в завтрашньому дні... Але я прошу Вас в цей великий День вірити і сподіватися", - написала політик.

Привітання Тимошенко, скріншот Facebook

Партія "Голос" теж привітала українців зі світлим Христовим Воскресінням.

"Сьогодні українці святкують Великдень вдома. Кожен з нас сьогодні чимось жертвує: хтось відмовляється від зустрічі з рідними за святковим столом, а хто щодня виходить на роботу рятувати людські життя. Так ми йдемо до спільної перемоги... У цей непростий час кожен з нас має потребу в підтримці. Тому зателефонуйте і привітайте зі святом рідних, купите і передайте продукти своєму сусідові, який не може вийти з дому. Адже тільки разом ми зможемо пройти цю дистанцію", - закликають в партії.

Привітання партії, скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що "слуги народу" привітали українців з Великоднем.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВС розповіли, скільки українців на Великдень порушили карантин.

Також "Знай.ua" писав, що великодні богослужіння з парафіянами провели в Харкові.