Французька компанія випередила трьох конкурентів у конкурсі щодо збільшення видобутку газу на виснажених родовищах Укргазвидобування. Приріст видобутку може скласти десятки відсотків.

Нафтогаз підписав угоду з міжнародною компанією Expert Petroleum, в рамках якого буде інтесифікована видобуток газу з малих родовищ на заході України.

Про це йдеться в прес-релізі Нафтогазу.

Угода уклали між Укргазвидобуванням (дочірня компанія Нафтогазу) і Expert Petroleum терміном на 15 років з можливістю продовження ще на 10 років.

У перші 5 років співпраці очікується, що Expert Petroleum інвестує у видобуток газу в Україні близько 1 млрд грн ($ 37 млн), а обсяги видобутку на 13 родовищах Нафтогазу виростуть на 300 тис. Кубометрів.

"За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків і інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати більше 4 млрд грн ($ 148 млн - ред) до ВВП України та Львівської області", - повідомляють в Нафтогазі.

Інвестиційний проект з Expert Petroleum Нафтогаз називає найбільшою інвестицією в газовидобувну галузь України за останні 5 років.

Expert Petroleum - компанія, яка входить в холдингову групу GMS, має французьких власників. Компанія спеціалізується на збільшенні обсягів видобутку нафти і газу з діючих родовищ. Зараз підприємство ефективно управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловинами, і щодня видобуває 8500 барелів нафтового еквівалента на день.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Нафтогаз почне виплачувати українцям акційні субсидії

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, обвал цін на нафту - чи варто українцям очікувати різкого зменшення вартості бензину

Також Знай.ua писав, нафта марки WTI побила історичний рекорд