В ОПУ опублікували документальний фільм, приурочений до першої річниці президентства Володимира Зеленського. Назва фільму "Рік президента Зеленського".

Зроблений у "паркетному" форматі звіту перед виборцями, фільм розрахований в першу чергу на емоції та емпатію, а меседжі стрічки побудовані за логікою: "чому ми не виконали обіцянки".

Короткі висновки, які можна зробити зі "звітного" фільму Зеленського.

Основні результати своєї діяльності Зеленський пов'язує з Верховною Радою і монобільшістю "Слуги народу".

До своїх успіхів діючий президент зараховує закон про імпічмент і зняття депутатської недоторканності, а також ухвалення в турборежимі 180 законів за 8 місяців.

Ключове слово фільму - "перезавантаження", яке потрібне держпідприємствам, правоохоронним органам, судовій системі.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Зеленський обіцяє міняти міністрів доти, поки не зробить "ідеальну державу".

Те ж саме щодо генпрокурорів - Зеленський демонстративно підкреслив, що якщо Венедиктова покаже такий же низький результат, як і Рябошапка, то "буде третій генеральний прокурор".

Судячи з фільму, з усіх силовиків вище всіх Зеленський оцінює роботу СБУ Івана Баканова- у стрічці такі непрямі меседжі прозвучали кілька разів.

Про обіцяні посадки Зеленський відзвітував у фільмі нарізкою кадрів із затримання Гладковського, Микитася, Альперина, Пашинського, Гримчака, підозрою Олегу Ляшку, допитом Порошенка в ДБР. А в тому, що всі вони як і раніше на волі, Зеленський звинувачує судову систему.

"Що змінилося в країні? Нагорі ніхто нічого не бере. Президент нічого не бере. Жодної копійки. Нижче є проблеми. На середній ланці є чиновники, які працюють по 15-20 років. Я впевнений, що їх усіх потрібно чистити", - заявляє Зеленський, скромно промовчавши про скандал із плівками Єрмака.

До своїх заслуг в економічних питанняз Зеленський відносить те, що долар не став по 100 та обіцяний меморандум з МВФ, за яким країна отримає 8 мільярдів, і "ще пару мільярдів" від інших міжнародних фінансових інституцій. В цьому сенсі Зеленський згадав і закон про продаж землі.

Не забув Зеленський і про улюблене слово - "діджіталізація", яку він обіцяв всій країні. У фільмі діючий президент обіцяє провести наступні вибори глави держави вже в електронному варіанті.

Щодо медичної реформи, то Зеленський визнав - її немає.

"Коронавірус показав, що лікарні не готові. Умов для докторів немає, заробітна плата низька. Немає медичної інфраструктури. Після коронавірусу потрібно повністю змінити підхід. Крім медиків у нас нічого немає - ось і вся медична реформа".

Щодо гуманітарних питань - Зеленський просто повторив меседж з новорічного привітання, що "не має значення, якою мовою ти розмовляєш і в яку церкву ти ходиш".

Питання Донбасу Зеленський прокоментував в самому кінці фільму.

"Я впевнений в тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Упевнений особисто", - сказав він.

Якщо Мінський процес не буде працювати, то тактику буде змінено, заявив Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, аналітик Юрій Гаврилечко назвав президенство Зеленського "роком невиконаних обіцянок"

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський запропонував Саакашвілі крісло віце-прем'єра.

Також Знай.ua писав, Пальчевський у річницю правління Зеленського попередив президента - "Буде бунт"