Ірина Венедиктова стала народним депутатом України і отримала посаду голови комітету Верховної Ради з питань правової політики. Після цього її чоловік Денис Колесник отримав підвищення в структурі Національної поліції і його перевели в Київ.

Про це повідомляє програма журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях".

Раніше Колесник обіймав посаду начальника відділу протидії кіберзлочинам в Харківській області. Він став начальником Департаменту кіберполіції Національної поліції України в листопаді 2019 року. Також його підвищили у званні до полковника.

У МВС зазначили, що обставини підвищення чоловіка Венедиктової поза компетенцією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Питання призначення на посади в кіберполіції в компетенції керівника підрозділу і не підлягають погодженню з міністром внутрішніх справ", - повідомили в Департаменті комунікацій МВС у відповідь.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В Національній поліції у відповіді на запит "Схем" повідомили, що Денис Колесник отримав підвищення "на підставі висновку центральної атестаційної комісії та у порядку просування по службі", а звання полковника отримав "за сукупністю строків перебування у спеціальному званні".

Денис Колесник ніяк не прокоментував своє підвищення, як і Ірина Венедиктова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нова генпрокурор Венедиктова звільнила Тропака, який вів справу Каті Гандзюк.

Як повідомляв Знай. ua, нова генпрокурорша Венедиктова отримала першу зарплату.

Також Знай. ua писав, що нова генпрокурорка Венедиктова відкрила відразу 5 справ проти Порошенка.