Генеральний прокурор Ірина Венедиктова внесла відомості до ЄРДР про можливі неправомірні дії експрезидента Петра Порошенка та інших осіб через призначення суддів Верховного суду в 2017 і 2019 роках.

Так, Венедиктова порушила 5 справ проти Порошенка на підставі звернення працівників Верховного суду. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

У зверненні йдеться, що підстави для указів Порошенка від 10.11.2017 № 357/2017 і від 07.05.2019 № 195/2019 "Про призначення суддів Верховного Суду" не відповідають нормам Конституції України та Закону України "Про судоустрій і статус суддів", вказаними в них.

Петро Порошенко, фото Facebook
Петро Порошенко, фото Facebook

Крім того, працівники суду поскаржилися, що були незаконно позбавлені права на працю та її оплату у зв'язку з так званою ліквідацією ВСУ.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Справи проти Порошенка порушено за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 4 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч. ч. 1, 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України.

Варто відзначити, що 7 квітня проведення розслідування у п'яти кримінальних провадженнях доручено слідчим ДБР. Процесуальним керівництвом досудовим розслідуванням займаються співробітники Офісу генпрокурора.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Венедиктова звільнила з посади заступника генпрокурора Віктора Трепака, який вів справу Каті Гандзюк.

Як повідомляв портал Знай.uа, Венедиктова задекларувала авто за 2,5 млн і 13 банківських рахунків.

Також портал Знай.uа писав, що Венедиктова вдягла мантію генпрокурора, що відомо про наступницю Рябошапки.