Кабмін ініціює дострокове звільнення з українських тюрем майже двох тисяч ув'язнених.

Відповідний проєкт закону про амністію уряд подав до Верховної Ради. Він передбачає звільнення 1960 ув’язнених із 32942, які перебувають у в’язницях. Про це повідомив нардеп "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко в Telegram-каналі.

Гончаренкозазначив, що був присутній на засіданні Кабміну. За його словами, вперше за 4 роки уряд подає до Верховної Ради проєкт закону про амністію, який передбачає дострокове звільнення ув’язнених.

В останній раз закон про амністію Рада приймала 7 червня 2016 року.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що раніше у Зеленського пояснили, як буде застосовуватися амністія при реінтеграції Донбасу.

У МЗС заявили, що повне або часткове звільнення від покарання учасників злочинів на Донбасі може відбутися тільки після обрання легітимних органів влади на окупованих територіях.

У той же час, у Раді зареєстровано законопроект про амністію терористам, які воювали проти української армії на Донбасі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський заявив, що ті, хто воюють на Донбасі проти України, не можуть розраховувати на амністію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у "Слуги народу" заявили, що амністії для учасників "Л/ДНР" не буде.

Також Знай.ua писав, Кабмін звільнив Нефьодова і Верланова