На традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19, під головуванням Президента Володимира Зеленського, йшлося про те, що громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, повинні будуть пройти самоізоляцію з використанням мобільного додатку "Дій вдома".

Про це повідомляє прес-секретар Володимира Зеленського Юлія Мендель в мережі Isntagram.

Публікація Юлії Мендель, скріншот: Instagram
Публікація Юлії Мендель, скріншот: Instagram

Прес-секретар президента пише, що за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, тільки 10-15% осіб, що подорожують за кордон, не мають смартфонів. Відомо, що ці люди проходитимуть обсервацію в класичному форматі — тобто проживати в підготовлених державою приміщеннях. А цей мобільний додаток дозволить відбувати два тижні самоізоляції вдома.

Також президент заявляв, що програма "Дій вдома", нібито полегшує процес ізоляції для українців. Копам і медикам теж повинно стати легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Саме тому у громадян, які повертаються в Україну, перевірятимуть наявність встановленої програми в смартфоні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рай для заробітчан вийшов з карантину, для українців прийшли погані новини.

Як повідомляв Знай.uа українців масово тестуватимуть на імунітет до Covid-19, у МОЗ зробили заяву.

Знай.uа писав, "Держава в смартфоні" стежитеме за самоізоляцією українців, деталі нововведення.