Перед Великоднем відбудеться новий етап звільнення утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх", і всі українці, які повернуться з путінських катівень, пройдуть обов'язкову двотижневу обсервацію.

Про це розповіла уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у коментарі телеканалу "Україна24".

Вона скзала, що їй відомо про цей етап обміну полоненими, але зазначила, що на даний час не буде говорити, кого саме збираються повернути.

"Вирозумієте, щоб це відбулося, я не буду зараз говорити кого ми повернемо. Як тільки можна буде таку інформацію надати, я обов'язково її надам. Але процес дуже важкий, як завжди.Логістика переговорів важка, але держава і президент збирається повернути усіх громадян України, які знаходяться на окупованих територіях та в Росії", - сказала Денисова.

Омбудсмен зазначила, що всі звільнені українці відправляться на обсервацію.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Ці люди, які будуть звільнені та повернуті на наступному тижні, будуть на обсервації за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я та головним санітарним лікарем", - зазначила Денісова.

Крім того, омбудсмен наголосила, що за отриманою нею інформацією, дехто з утримуваних у російських в'язницях громадян України, зокрема у "Лефортово", мають ознаки інфікування коронавірусною інфекцією Covid-19. Проте ця інформація наразі перевіряється, зокрема направлені відповідні звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

"Як тільки у мене з'явиться точна інформація, я повідомлю додатково", - резюмувала український омбудсмен.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського анонсували новий етап розведення військ на Донбасі

Як повідомляв портал Знай.ua, в Кабміні анонсували, що під час наступного етапу обміну полоненими додому повернуться до 200 українців.

Також Знай.ua писав, полковника ЗСУ засудили за державну зраду