Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що серед засуджених до довічного ув’язнення є чимало інтелігентних людей, яких він готовий взяти на роботу.

Про таке він розповів для видання "НВ"

"Величезна кількість "довічників" вкрай стримані, розумні, інтелігентні, начитані люди. Класичний приклад — це коли людина 19−20 років повернулась з армії, молоде-зелене… когось вбили… Це було в 1989—1990−1991 році. Зараз 2020-й. Вони сидять десятки років. Це люди, яким зараз вже 40−50 років.

Вони навіть особливо не пам’ятають те своє життя. Це зовсім, принципово інші люди, не такі, якими вони потрапили до в’язниці. Я таких готовий брати на роботу. З ним можна спілкуватись про безліч різних речей. Вони найакуратніші, найобережніші і не бачили іншого світу. Це жахливо", — сказав він.

Денис Малюська, фото: Facebook
Денис Малюська, фото: Facebook

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Окрім цього, Малюська зауважив, що з довічно засудженими не проводиться необхідна робота, яка допоможе зрозуміти, чи готові вони до вільного життя.

"Потрібно, щоби суспільство зрозуміло, що це безпечно, ці люди адекватні, їх можна поетапно, вибірково, після ретельного аналізу психологів поступово випускати, і немає сенсу витрачати бюджетні кошти на їх утримання", — додав голова Міністерства юстиції.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коломойському не дзвонить, Богдана не знає – Зеленський виправдався за відносини з олігархом і "колишнім"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єрмак помчав у Мінськ на зустріч з путінським посланцем, про що домовлялися.

Також "Знай.ua" писав, коронавірус спричинив паніку в Україні - долар злетів, обмінники "атакують"