Сьогодні, 11 березня, Національний банк України активно продає валюту на міжбанку. Вже чотири рази викидали валюту на рикок, щоб стримати шаленіючий курс долара, але це не допомагає, її скуповують миттєво. Про це повідомляють на сайті Мінфіну.

Курс долара, скріншот з сайту Мінфіну

Торги по долару стартували о 10 ранку. Котирування банків інформативні. Дилери орієнтують клієнтів на коридор по долару на сьогодні у межах 25,35-25,75 гривень.

Курс долара, скріншот з сайту Мінфіну

Торги по долару почалися зі зростання попиту на валюту. НБУ вийшов з продажем долара по 25,55. Продав близько 85-100 млн доларів і поки знову вичікує.

Курс валют, фото PavlovskyNews
Курс валют, фото PavlovskyNews

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

НБУ виходив другий раз на ринок з продажем долара по 25,60 гривень. Покупці поглинули цю пропозицію і зараз попит знову зростає. Експортери також не поспішають продавати основні обсяги своєї виручки, вичікуючи оптимально високого курсу. Ближче до 12 години регулятор вийшов ще раз з продажем по 25,65 гривень. Ці обсяги теж практично миттєво розкупили.

Курс валют, фото PavlovskyNews
Курс валют, фото PavlovskyNews

НБУ знову був змушений продавати долар. Тепер вже за 25,70. Обсяг пропозиції регулятора розкуповується миттєво. Тиск на гривню зростає.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.