В ОП Зеленського заявили, що виїзд заробітчанам з України під час карантину ніхто не забороняв, однак, влада не не хоче випускати їх з країни, тому запроваджує обмеження.

Так неоднозначно прокоментував скандал із заробітчанами, який виник з чартерним рейсом до Лондона, заступник голови ОП Кирило Тимошенко в інтерв'ю liga.net.

За словами Кирила Тимошенка, такого рішення - просто заборонити виїзд немає, тому що не можна людям заборонити виїзджати з країни. Але, він тут же додав, що влада цей процес може обмежити.

Іншими словами, заборони немає, але є обмеження. Така собі заборона Шредінгера виходить.

Заступник голови Офісу президента переконує, що зараз, за версією влади, краще для українців залишатися в країні незалежно від того, заробітчани вони чи ні.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Міжнародний скандал із заробітчанами, скрін з відео
Міжнародний скандал із заробітчанами, скрін з відео

За його словами, держава хоче зрозуміти причину виїзду українців за кордон. Якщо будуть офіційні запити на довгострокову роботу, їх розглянуть МЗС і уряд.

"Ми не хочемо, щоб це були туристи, які через три дні або тиждень повернуться в країну, і ми не будемо знати, що з ними робити. Ми тільки налаштували нормальну систему обсервації завдяки додатку Дій вдома", - сказав Тимошенко.

Він додав, що рішення просто заборонити виїзд немає, тому що не можна людям заборонити вилітати, але можна цей процес обмежити.

″Ми не можемо людям заборонити вилітати. Але можемо обмежити″, - заявив Кирило Тимошенко.

Заступник голови Офісу президента також зазнаяив, що в ОП відпрацьовують механізм, який змусив би заробітчан залишитися в Україні. Їм хочуть запропонувати дешеві кредити для відкриття свого бізнесу.

"Ми два тижні вже відпрацьовуємо з Міністерством фінансів, президент їм ставить завдання, щоб у нас були реально дешеві кредити - 5-9%", - сказав Тимошенко.

Кредити видаватимуть малому і середньому бізнесу, зазначив чиновник.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заборона для заробітчан на виїзд підняла хвилю негативу в мережі

Як повідомляв портал Знай.ua, влада хоче тримати заробітчан під замком

Також Знай.ua писав, заробітчани за рік наповнили бюджет України на рекордну суму