Електронна петиція з вимогою передати управління монастирем, храмами і територією Києво-Печерської лаври від Української православної церкви (Московського патріархату) Православній церкві України зібрала необхідні для її розгляду президентом Володимиром Зеленським 25 тисяч підписів.

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Як небезпідставно стверджує автор петиції, "Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу".

В петиції викладається позиція, згідно з якою саме ПЦУ має найбільшу легітимність в Україні. "Православна церква України (ПЦУ) — автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася внаслідок об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія яка визнана православним світом автокефальною православна церквою на території України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Своєю чергою, Українська православна церква Московського патріархату не є автокефальною православна церквою на території України <...>

Враховуючи вказане вище, використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату повинне бути припинене шляхом розірвання договору оренди та передане Православній церкві України (ПЦУ)", - йде мова в петиції.

Скріншот петиції
Скріншот петиції

Також у документі наводиться перелік фактів антиукраїнської поведінки представників УПЦ МП.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Священники з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови

Як повідомляє портал "Знай.ua", Коронавірус проти Бога: у Києво-Печерській лаврі заразився і пішов з життя ще один монах

Також "Знай.ua" писав, що Києво-Печерську Лавру захопив Covid-19, Кличко готується до крайніх заходів - що буде з зараженими священниками.