Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що кількість померлих від коронавірусу досягне 140 тисяч в тому випадку, якщо повністю скасувати карантин в Україні без введення профілактичних заходів. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Віктор Ляшко, фото YouTube
Віктор Ляшко, фото YouTube

За його словами, введені в Україні профілактичні та протиепідемічні заходи дають свій позитивний результат, проте він зазначив, що не можна передчасно скасовувати карантин.

"І як би не хотілося всім нам позбутися цього карантину і коронавірусу, треба все ж включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно", - заявив Ляшко.

Також головний санітарний лікар пояснив, що отримав прогноз від Kyiv School of Economics щодо кількості жертв коронавірусу у разі передчасної відміни карантину. Це може призвести до 120-140 тисяч летальних випадків вже до кінця 2020 року.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Урядом планується пом'якшення карантину. Але при певних умовах. При певних протиепідемічних, а не політичних умовах", - зазначив Ляшко.

Карантин в Україні, скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виходять з карантину країни Європи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", співачка Марія Бурмака розповіла про своє життя на карантині.

Також "Знай.ua" писав, як Львів відзначив свої 764 року в період карантину.