Як відомо, український уряд запровадив карантин з 12 березня 2020 року через пандемію коронавірусної інфекції. Країна "живе" з обмежувальними заходами вже майже два місяці. У Кабміні заявили, що про повне згортання карантину і повернення до нормального функціонування країни можна буде говорити тільки наприкінці червня-липня, а може і в серпні або вересні.

Про це стало відомо завдяки заяві представника Кабінету міністрів в українському парламенті Василя Мокана, яку він опублікував у мережі Facebook.

карантин в Україні, ілюстративне фото:pershyj.com
карантин в Україні, ілюстративне фото:pershyj.com

За словами Мокана, карантинні заходи буде пом'якшено, однак сам карантин поки продовжено до 22 травня. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Кабміну.

"Спочатку хочу внести ясність по термінах карантину — офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п'ятим етапом поступового виходу. Тому про повне завершення карантину і повернення до нормального функціонування держави можна буде говорити наприкінці червня-липня, а може і в серпні або вересні — все залежатиме від епідеміологічної ситуації та статистики рівня захворюваності/смертності від коронавірусу", - додав він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, голий Юрій Ткач із "Кварталу 95" розповів про позитивні моменти карантину.

Як повідомляв Знай.uа безполітні зони, польові лікарні і намальовані клієнти — як коронавірус змінив світ.

Знай.uа писав, "Якщо скасувати карантин – це плюс 120 тисяч смертей" - Зеленський попередив українців у новому зверненні.