В провладній фракції "Слуга народу" пообіцяли провести місцеві вибори в жовтні по всій Україні, включаючи окуповані території.

З такою заявою виступили керівники "Слуги народу" - голова фракції Давид Арахамія і глава партії Олександр Корнієнко. Про проведення місцевих виборів вони розповіли під час брифінгу біля Верховної Ради.

"Місцеві вибори відбудуться відповідно до закону і Конституції 25 жовтня 2020 року. Будь-які інсинуації про їх перенесення, скасування, неможливості проведення через брак грошей – абсолютна брехня. Вибори будуть, країна може починати до них готуватися”, – заявив Корнієнко.

"Ми віримо всією командою, разом з Андрієм Єрмаком, що це (вибори – ред.) пройде в один день. І працюємо над тим, щоб до цього йти", – додав керівник провладної партії.

Корнієнко зауважив, що бюджет на вибори завжди виділяється з урахуванням окупованих територій.

У свою чергу, Арахамія зазначив, що залишається незмінною позиція щодо передачі контролю над кордоном до проведення виборів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також "слуги" повідомили про зміни до виборчого законодавства. За їхніми словами, профільний комітет Верховної Ради приступає до роботи для обговорення технічних змін і політичних – зниження порогу для партій.

"Політична складова полягає в тому, що багато опозиційних сили, розуміючи, що у них невеликі шанси пройти на місцевих виборах, тому вони хочуть зробити виборчий бар’єр", – сказав Арахамія.

Місцеві вибори не скасовуються і не переносяться. Вони відбудуться згідно з Конституцією та законами України 25 жовтня...

Geplaatst door Слуга Народу op Woensdag 6 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленському напророкували сумну долю коміка-політика з Ізраїлю

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський спрогнозував передчасний кінець президенства Зеленського

Також Знай.ua писав, в мережі розкритикували "креатив" офісу Зеленського