На днях президент Білорусі запросив Володимира Зеленського та Володимира Путіна на парад до Дня перемоги, який там не скасували навіть попри пандемію коронавіруса. В Офісі українського президента вже відповіли на це запрошення. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на директорат з питань інформаційної політики Офісу президента.

Так, там зазначили, що президент України Володимир Зеленський не поїде 9 травня на парад до Дня перемоги в Білорусь. "В Україні – карантин. Глава держави поки не здійснює закордонних візитів", - заявили в ВП.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

Нагадаємо, що попри пандемію коронавіруса в Білорусі не ввели карантин, як у багатьох країнах світу. Більше того там навіть вирішили не скасовувати святкування Дня перемоги 9 травня. Так, президент Білорусі навіть публічно запросив своїх колег з України та Росії на урочистості в це свято. "Правильно було б зібратися в Мінську. Це республіка, яка була стерта з лиця землі, яка першою прийняла удар. Це найбільш постраждала республіка – живий пам'ятник війні", - підкреслив білоруський лідер.

Олександр Лукашенко, скрін з відео
Олександр Лукашенко, скрін з відео

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, киянам дозволили пити каву на вулиці, на черзі – шаурма.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Києві відкрили ринки, але спробувати товар "на зуб" тепер не вийде.

Також портал "Знай.ua" писав, що карантин можуть продовжити до серпня, в Кабміні стривожили прогнозом.