Розігріти економіку України зможуть додаткові виплати пенсіонерам під час кризи через пандемію коронавірусу. Таку думку висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

Глава уряду зазначив, що в квітні більша частина пенсіонерів отримала одноразову виплату по 1 тисячі гривень, а з 1 травня проходить індексація пенсій на 11% у відповідності з законом.

"Це живі гроші, які допоможуть розігріти нашу економіку під час кризи, коли було призупинено частину малого і середнього бізнесу, оскільки це означає збільшення споживання і покупку саме української продукції", - заявив прем'єр.

Шмигаль, скрін з відео
Шмигаль, скрін з відео

До речі, коефіцієнт перерахунку пенсій складе 1,11. При цьому, якщо розмір підвищення після перерахунку пенсії не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії до цієї суми.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Якщо з 1 травня пенсія з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації не досягає 2100 гривень, таким пенсіонерам встановлять доплату до зазначеної суми.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин в Україні найімовірніше продовжать і після 22 травня, заява прем'єра.

Як повідомляв портал Знай.uа, Шмигаль розповів, як запускатимуть громадський транспорт в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня.