Переговори у форматі "нормадской четвірки" поновилися на рівні керівників Міністерств закордонних справ. Про це розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Мельник розповів, що остання телефонна розмова глав МЗС стався кілька днів тому, а саме 6 травня і зазначив, що переговори відбуваються на двох рівнях.

"Таким чином, сьогодні переговори ведуться на двох треках - на рівні міністрів з одного блоку, і на рівні зовнішньополітичних радників лідерів держав - з іншого", - зазначив Мельник.

Посол пояснив, що сторони обговорюють питання, яке залишається "надзвичайно важливим". Він відзначив необхідність того, щоб домогтися від президента РФ Путіна виконання зобов'язань, які Росією були взяті в Парижі.

"І тут у нас дуже багато є того, над чим треба працювати. Тому я не можу давати прогнозів щодо часових параметрів. Але ми маємо залізну критичну волю і готовність офіційного Берліна провести наступний саміт, як тільки ми відчуємо, що ми можемо говорити про відчутний прогрес у виконанні "Мінська"", - резюмував Мельник.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Єрмак помчав до Мінська на зустріч з путінським посланником, про що домовлялися.

Як повідомляв Знай. ua, Лавров перед "нормандської зустріччю" висловився щодо Єрмака і Рєзнікова.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського визначилися з черговим обміном полоненими.