Як відомо, у понеділок 9 грудня, у Парижі відбувся саміт "нормандської четвірки" за участю президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини. Відтак, у Єлисейському палаці Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Ангела Меркель і Володимир Путін сіли за стіл переговорів, аби вирішити збройний конфлікт на сході України.

Вже пізніше після зустрічі "четвірки" Зеленський та Путін поспілкувалися тет-а-тет. І слід зауважити, що глава РФ був задоволений переговорами із главою України. Наразі ж лідери України, Росії, Франції та канцлер Німеччини дали прес-конференцію, де розповіли, до якої спільної згоди дійшли стосовно окупованого Донбасу.

Нормандська четвірка
Нормандська четвірка

Зокрема, президент Франції Емманюель Макрон заявив, що чергова зустріч у "нормандському форматі" повинна відбутися протягом 4 місяців. Тобто вже в березні 2020 року"четвірка" знову проведе відповідний саміт.

Водночас глава України Володимир Зеленський додав, що на окупованому Донбасі вже до Нового року відбудеться обмін полонених -"всіх ідентифікованих на всіх ідентифікованих" та ведеться всеосяжний режим "припинення вогню".

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Нагадаємо, що Путін під час "нормандської зустрічі" зробив дивний жест у бік Зеленського, щоб той не заступав собою камери фотографів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленському перед "Нормандським форматом" нагадали головну обіцянку, відео.

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський спрогнозував підсумок розмови Зеленського з Путіним: "Мушу вас засмутити..."