Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит інтернет-видання «Обозреватель».

Зокрема у відповіді НАБУ повідомляється, що на сьогодні у відомстві перебуває 21 кримінальне провадження стосовно корупційних кримінальних правопорушень у сфері діяльності АТ «Укрзалізниця». Попередня сума збитків у цих та інших провадженнях стосовно діяльності транспортних держпідприємств становить орієнтовно 1,1 млрд грн.

«Основні правопорушення, що розслідують детективи Національного бюро у сфері діяльності АТ «Укрзалізниця», пов’язані із зловживаннями під час проведення публічних закупівель, обслуговування боргових зобов’язань, здійснення страхової діяльності, надання пільг на тарифи з вантажних перевезень», - зазначається у відповіді НАБУ.

Нагадаємо, раніше Держаудитслужба повідомила, що за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності АТ «Укрзалізниця» та його 24-х філій за період з 01.01.2018 по 30.09.2019 року виявлено порушень на суму 11,8 млрд грн, що негативно вплинуло на фінансово господарську діяльність держпідприємства.

Водночас народний депутат України, член комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко заявив, що якщо міністр інфраструктури не подолає системну корупцію в «Укрзалізниці», депутати ініціюватимуть питання про його заміну.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще