Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Право на влада».

На думку Юлії Тимошенко, протягом року необхідно провести повний аудит всіх корупційних оборудок в державних корпораціях - НАК «Нафтогаз», «Укрзалізниця», «Укрпошта», Національний банк і закрити всі злочинні схеми, через що державний бюджет втрачає мільярди гривень.

«За рік країна могла б бути без топ-корупції, яка сьогодні процвітає. Тому що те, що ми зараз вивернули Тимчасової слідчої комісії, стало підтвердженням слів екс-міністра Ігоря Уманського, що схеми з ухилення сплати податку на додану вартість, податку на прибуток, податків на митниці процвітають. Від п'яти до десяти мільярдів гривень країна щорічно недоотримує», - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, за інформацією Держаудитслужби, за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності АТ «Укрзалізниця» та його 24-х філій за період з 01.01.2018 за 30.09.2019 року виявлено порушень на суму 11,8 млрд грн, що негативно вплинуло на фінансово-господарську діяльність держпідприємства.

Раніше народний депутат України, член комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко заявив, що якщо міністр інфраструктури не подолає системну корупцію в «Укрзалізниці», депутати ініціюватимуть питання про його заміну.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще