Директор департаменту комунікацій Національного банку України Наталія Бондаренко за 2019 рік заробила 2,5 мільйона гривень. Основну частину цього склала заробітна плата - вона принесла головній піарниці 2,4 мільйона гривень за рік, тобто біля 196,5 тисяч гривень на місяць.

Про це йдеться у спеціальному матеріалі, опублікованому на сайті dubinsky.pro, який позиціонує себе як "особистий блог журналіста [і народного депутата - Знай.ua] Олександра Дубинського, присвячений скандальним подіям, чутками, фактам і думкам зі світу великих грошей". Відомості про Бондаренко вдалося отримати з її електронної декларації.

У 2019 році зарплата Бондаренко виросла майже на третину - до цього за рік вона отримала "лише" 1,9 мільйона гривень. Імовірно, жінку підвищили до очільниці департаменту.

"Комунікації - одне з небагатьох напрямків Національного банку, яке продовжує розширюватися під час скорочення штату в інших підрозділах регулятора. У 2019 голова НБУ Яків Смолій любив заявляти про скорочення витрат на персонал і про економію, але на комунікації не шкодував державних грошей", - зазначають у Дубінського.

Нацбанк
Нацбанк

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Також Бондаренко вказала у своїй електронній декларації й інші доходи:

  • пенсійні внески в корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ - 67,9 тис. грн;
  • медичне страхування - 2 тис. грн;
  • інвестиційний прибуток - 33,7 тис. грн;
  • страхові виплати - 17,6 тис. грн.

Серед власності піарниці також є цікаві об'єкти:

  • квартира на 103,7 кв.м. в Києві, куплена в 2008 році за 364,95 тис. грн;
  • квартира в Києві на 51,25 кв. м. (Наталі належить 16,6%);
  • житловий будинок на 136,3 кв.м. Чабани (Києво-Святошинський район, Київська область), який був придбаний за 468,7 тис. Грн (50% власності);
  • машиномісце в паркінгу на 17,2 кв.м. в Києві, опинилося у власності у 2008 році за 61,3 тис. грн;
  • земельна ділянка на 1006 кв.м (Чабани, Києво-Святошинський район, Київська область), куплена в 2012 році за 1,6 млн грн (50% володіння);
  • земельна ділянка на 767 кв. м (Радомишль, Житомирська область), придбана в 2011 році за 15,2 тис. грн;
  • автомобіль Acura RDX 2008 року випуску, який був придбаний в цей же рік за 164 тис. грн.

Цікаво, що працівниця банківського сектору не довіряє банківській системі і надає перевагу заощадженням у готівці - при відносно невеликих рахунках, жінка тримає "налом" 45 тисяч доларів, 30 тисяч євро та 100 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Гонтарєва та її кримінальна банда" - Тимошенко назвала винних у розвалі економіки.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дубинський зі "Слуги народу" дорікнув Зеленському: "Точно ми їх зробили, а не вони нас?"

Також Знай.ua писав, що Дубинський показав темну схему Шмигаля по лісах Закарпаття.